#srilanka

10 érv Srí Lanka mellett

Srí Lanka egy aprócska sziget az Indiai-óceánban. Méretével ellentétben megannyi látnivaló, kaland, izgalom vár ránk, számtalan érv szól amellett, hogy egyszer életünk során ellátogassunk ide. Mutatunk néhányat a teljesség igénye nélkül!

Esala Perahera Fesztivál

Július 25. és augusztus 4. között tartották Srí Lanka egyik legfontosabb ünnepségét az Esala Perahera Fesztivál-t. Kandy-ben rendezik, mely Srí Lanka második legnagyobb városa és a Fog-ereklye városaként is nevezetes.

OzoneUtazás: újra Srí Lankán

Bárány Róbert és az OzoneUtazás stábja már nem először jár Srí Lankán. 4 év eltelte után most ismét visszatértek a délkelet-ázsiai szigetre, mert kíváncsiak voltak, mi is történt az országgal az elmúlt időszakban. A teljes adást itt megnézheted!

Ázsiai karanténkonyha: Black Pepper Chicken Curry

Reméljük, még nem unjátok a curry-t. Most egy csirkehúsos változatot mutatunk be. A fűszerezésének köszönhetően garantáljuk, más lesz, mint a többi. Ha nem hiszed, gyere és próbáld ki!

Ázsiai karanténkonyha: Green Beans Malluma

Most egy olyan Srí Lanka-i étellel ismerkedünk meg, ami igazi immunerősítő és még kimondottan ízletes is. Gondoltad volna, hogy zöldbab mellé kókuszt fogyassz? Mi mutatunk egy jó kis receptet, próbáld ki Te is!

Srí Lankán hol találkozhatunk elefánttal?

Van néhány dolog, ami idővel Srí Lanka nevével szinte összeforrt. Ilyen például a gyönyörű tengerpartja, a világhírű teája, a krikett és persze az itt élő nagy számú elefánt populáció. De ők hol is laknak? Mutatunk pár tuti helyet!

Ázsiai karanténkonyha: Dhal Curry & Tempered Prawns

Rendhagyó módon most két, klasszikus Srí Lanka-i étel receptjével is készültünk. Extra “fűszerezésként”, a Jetwing Hotels egyik séfje a tengerparton fogja bemutatni Nektek az elkészítésüket. Mi már megéheztünk és Te?

Ázsiai karanténkonyha: vendégségben Srí Lankán

Hogyan is néz ki egy igazi helyi ebéd Srí Lankán? Mi kerül az étkezőasztalra? A ház körül elvégzett munka után jöhet a jól megérdemelt ebéd: azaz Bárány Róbert legújabb kalandjai Srí Lankán.

Április 22. A Föld napja

Mint bizonyára sokan tudjátok ma van a Föld napja, létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja.

Egyenlítő: Srí Lanka jelene

Wimal Morapitiye, irodánk ügyvezetője és egyben elnöke a Magyar - Srí Lanka Baráti Társaságnak ismételten vendége volt az OzoneTV - Egyenlítő műsorának. A beszélgetés során szóba került Srí Lanka múltja, jelene és jövője is. 

Útban az Adam's Peak felé

A korábban a sziget legmagasabb hegyének hitt Ádám-csúcs (Adam’s Peak, illetve szingaléz nevén Sri Pada), ősidők óta tisztelet tárgya. Évről évre egyre több turista is nekivág a közel 5,500 lépcsőfok meghódításának.

Srí Lanka leghíresebb teái

Ha valaki igazi, valódi teát szeretne inni, mindenképp ki kell próbálnia Srí Lanka teáit! A kézzel szedett leveleket a ceyloni teagyárak még most is zömében a hagyományos munkafolyamatok szerint dolgozzák fel.

OzoneUtazás: Srí Lanka

Bárány Róbert ezúttal Srí Lankán kalandozott. Az OzoneUtazás csapata egy izgalmas srí lankai körutazáson vett részt még 2016-ban irodánk szervezésében. Az ott készített képkockákat itt megtekintheted.

Egyre jobban szeretjük a Fenséges Szigetet

A Srí Lankára utazó magyar turisták száma háromszorosa a néhány évvel ezelőtti forgalomnak. Míg 2010-ben csak 836 fő, 2014-ben 2697 vendég utazott hazánkból a „Fenséges Szigetre”. 

Ha Srí Lanka, akkor Jetwing Travel

Megjelent a Jetwing Travel 2015-2016 tél-tavaszi katalógusa, amely a jól ismert és kedvelt desztinációk mellett sok újdonságot is tartalmaz. A kínálatot a Turkish Airlines-szal közös fogadás keretében mutatta be partnereinek az utazásszervező.