Csodás tengerpart, szépséges élő- és növényvilág, gazdag ősi kultúra

2015-11-14 15:05 | #srílanka #turizmus #adamcsúcs #ceylon #tea #indiaióceán

A Indiai-óceánban található„Fenséges Szigetre”, azaz Srí Lankára utazó magyar turisták száma nem véletlenül háromszorozódott meg az utóbbi években.

Az 1948 óta független ország igazi paradicsom a turisták számára: csodás tengerpart, páratlan természeti szépség, sokszínű élő- és növényvilág, gazdag ősi kultúra, számos történelmi emlék, és szegénységük ellenére is mosolygós, barátságos helyiek. Ráadásul az alacsony életszínvonal miatt a magyarok számára itt igazán olcsó a turistaélet – csak a meglehetősen borsos árú repülőútra kell néhány évig gyűjtögetni az aprót...

A legenda szerint ezen a helyen lépett Ádám a földre, amikor kiűzetett a Paradicsomból. A buddhisták úgy tartják, Buddha is ezt a szigetet látogatta meg útban az örök élet felé.

Ennek az apró országnak a területe mindössze kétharmada Magyarországnak, lakóinak száma azonban a miénknek a duplája, mintegy 20 millió.

Az ország neve 1972-ig Ceylon volt, amely szinte egybeforrt az itt termesztett, és a világ minden részébe exportált, számos irodalmi műben megénekelt, különlegesen finom teáéval. Az itt élők ma is elsősorban tea-, kávé- és kókusz ültetvényeken dolgoznak. Igazán látványosak fent a hegyekben a teaültetvények. A turistáknak érdekes programokat szerveznek, amelyek során elmagyarázzák a teakészítés folyamatait, a tea ivásának helyi rituáléját.

 

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

https://www.blikk.hu/eletmod/utazas/bemutatjuk-sri-lanka-szigetet/156qxej

Forrás: Blikk.hu