Április 22. A Föld napja

2020-04-22 19:00 | #földnapja #blog #srilanka #környezetbarátszállás #jetwingszállodák

Mint bizonyára sokan tudjátok ma van a Föld napja, létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 30. magyar és az 50. világméretű Föld napja.

 

Szeretnénk ha tudnátok, hogy a Jetwing számára kiemelt fontosságú a környezetvédelem és fenntarthatóság, mely jól látható és kézzelfogható a Srí Lanka-i Jetwing szállodáknál is. Ha ezeket a szállodákat választjátok úticélul biztosak lehettek benne, hogy nyaralásotok környezetkímélő lesz és nem okoz extra megterhelést Földünknek, amellett, hogy jól érzitek magatokat hozzátesztek ti is a fenntartható fejlődésért.

⚠️ Néhány gondolatban nézzük mik is ezek az intézkedések:

✅Biomassza használata kazánokban melegvíz és gőz előállítására (gyakran fahéj tüzelésű, melyhez a fahéjtermelésből megmaradt fát használják, ez melléktermék és helyi gazdáktól veszik át)

✅Napenergia használata (a szobákban az ajtó melletti kapcsolóknál láthatod, hogy éppen napenergiát használja a szobád vagy a hagyományos villamosenergiát)

✅Víz megtakarítás/felhasználás (esővíz begyűjtése és felhasználása, szennyvíz újrahasznosítása, saját palackozó üzem ahol a szobák bekészítésére használt ivóvizet újrafelhasználható üvegpalackokba töltik )

✅Szilárdhulladék kezelése (műanyag használatának csökkentése szinte teljes elhagyása, csomagolásmentes termékek vagy olyan csomagolás használata, mely lebomlik, a bekészített ivóvizek a szobában üvegben vannak, rendszeresen szerveznek közösségi szemétszedést)

✅Szerveshulladék-kezelés (komposztálás, biogáz előállítása, állatok etetése a megmaradt ételekből)

✅Biodiverzitás megőrzése (információs központ a cetfélékről a Jetwing Lighthouse szállodában, a Lorikról pedig a Jetwing Vil Uyana szállodánál, a helyi iskolás gyerekeknek rendszeres előadás és tájékoztatás ezekben a központokban, ember alkotta természetvédelmi terület létrehozása – a Jetwing Vil Uyana szálloda körül emiatt új élőhelyek jöttek létre eddig nem használt és elhanyagolt területen)

✅Környezetvédelmi integráció (több Jetwing szálloda is úgy épült, hogy a környezetébe illeszkedjen, ne „lógjon” ki onnan)

✅Beszállítók megválogatása – helyi termelőket választanak, akik megfelelnek a környezetvédelmi szempontoknak a fentebb felsoroltak szerint illetve például nem használnak vegyszereket 

✅Saját kisgazdaságok fenntartása, zöldséges kert, fűszerkert

Néhány kép a Jetwing Vil Uyana szállodáról, hogy kicsit gyönyörködhessetek benne így virtuálisan:

Srí Lanka belsejében az ún. kulturális háromszögben találjuk a Jetwing Vil Uyana szállodát, mely főként nászutasaink körében örvend nagy népszerűségnek. Srí Lanka egyik legismertebb látnivalójától a Sigiriya sziklától nagyjából 30 percre. A szálloda csendes, nyugodt helyen fekszik csodás környezettel körülvéve ahol ha szeretnénk elbújhatunk a világ elől mindezt luxuskörülmények között, hűsőlhetünk a saját bungalónk teraszán a kis medencében miközben a rizsföldekben gyönyörködünk.

A Jetwing szállodákat egy külön bejegyzés során hamarosan jobban megismerhetitek, hiszen több mint 20 szálloda vár benneteket Srí Lankán.