Egyre jobban szeretjük a Fenséges Szigetet

2015-10-16 18:49 | #srílanka #turizmus #ceylon #jetwing #turkishairlines #WimalMorapitiye #katalógus #marriott #sajtó

A Srí Lankára utazó magyar turisták száma háromszorosa a néhány évvel ezelőtti forgalomnak. Míg 2010-ben csak 836 fő, 2014-ben 2697 vendég utazott hazánkból a „Fenséges Szigetre”. 

Erről a Jetwing Travel utazási iroda és Turkish Airlines képviselői számoltak be a Budapest Marriott Hotelben.

Örömmel szembesültünk vele – jelentette ki Wimal Morapitiye, a Jetwing ügyvezető igazgatója -, hogy az ázsiai országokba irányuló utak iránt folyamatosan nő a kereslet. Ez a tény biztatást adott arra, hogy saját szervezésű útjaink kínálatát jelentősen bővítsük. Az úticélok palettája lényegesen szélesebb, mint az eddigi években volt. Legnépszerűbb desztinációnknak jelenleg is Srí Lanka számít. Ide ugrásszerűen nőtt az összes magyar utazóközönség száma:  Magyarországról 2010-ben 836 vendég érkezett Srí Lankára, 2014-ben már 2697-en voltak kíváncsiak erre a látnivalókban gazdag, kis országra. 2015 augusztusáig, tehát még a főszezon előtt közel 2000 magyar turistát fogadtak a szigetországban, akik közül sokan a Jetwing vendégszeretetét élvezhették – hangsúlyozta Wimal Morapitiye.

A Maldív-szigetek, Seychelle-szigetek, Thaiföld és Mauritius is igazi slágerei a téli hónapoknak, hiszen napsütötte, forró tájakkal, képeslapra illő, pálmafákkal szegélyezett tengerpartokkal vonzzák az üdülni vágyókat, egy-két hétre kiszakítva őket a hideg, európai télből. A gyönyörű Indiai-óceán csábításán kívül ugyanekkora népszerűségnek örvendenek azok a körutazások, melyek során Ázsia civilizációinak javával ismerkedhet meg a látogató. A katalógusban szereplő országok – említetteken kívül India, Indokína, Bali, Fülöp-szigetek, Egyesült Arab Emirátusok, Mianmar – bármelyike remek választás azok számára, akik érdeklődéssel fordulnak a Magyarországétól nagyban eltérő kultúrák felé.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

http://kiskegyed.blikk.hu/szorakozas/egyre-jobban-szeretjuk-a-fenseges-szigetet/shvr7fm

Forrás: Kiskegyed