Ázsiai karanténkonyha: Green Beans Malluma

2020-05-14 10:00 | #blog #karanténkonyha #recept #srílanka #greenbeansmalluma #jetwing #ayurvedapavillions

Most egy olyan Srí Lanka-i étellel ismerkedünk meg, ami igazi immunerősítő és még kimondottan ízletes is. Gondoltad volna, hogy zöldbab mellé kókuszt fogyassz? Mi mutatunk egy jó kis receptet, próbáld ki Te is!

A következő fogást a Negombo-i Jetwing Ayurveda Pavilions szálloda séfjétől lestük el. Egész évben jó ha odafigyelünk a táplálkozásunkra, sok egészséges ételt fogyasztunk, erősítjük az immunrendszerünket. Viszont napjainkban ez különösen fontos és szükségszerű. 

Az ayurveda központban tudják „mi kell” a testnek, nézzük is meg ezt a szupergyors vegetáriánus ételt. Rohan Fernando séf bemutatja, miként készíthetünk zöldbab, fokhagyma, kurkuma és megannyi más hozzávaló segítségével egy igazán izgalmas, egészséges fogást. 

Jöjjenek az alapanyagok, indulhat a főzés :)

Green Beans Malluma:

Hozzávalók:

- 250 g zöldbab
- 3 vagy 4 gerezd fokhagyma (apróra szeletelve)
- 2 g fekete mustármag
- ½ tk tört chilipaprika „pehely”
- ½ tk őrölt kurkuma
- 1 fej lilahagyma vagy salottahagyma / mogyoróhagyma (szeletelve)
- 85 g kókuszreszelék
- 6 curry levél
- 1 zöld chili (szeletelve, magokkal együtt)
- ½ tk egész római kömény
- 1 egész fahéjrúd
- 1 pandam levél (apró darabokra vágva) – elhagyható
- 2 ek kókuszolaj
- ½ tk tört só és bors

Elkészítése:

1. Egy mozsár segítségével jól átdolgozzuk a következő fűszereket, hozzávalókat: kókuszreszelék, kurkuma, fokhagyma, tört chili pehely, curry levelek, bors, köménymag, fahéj és hagyma. A „kényelmesebbek” akár turmixgépet is használhatnak, viszont arra vigyázzunk, hogy a folyamat célja csak a pépes állag elérése.


2. A zöldbabot apró karikákra vágjuk. A serpenyőben felmelegítjük a kókuszolajat, majd jöhet hozzá a mustármag. Amikor elkezdenek pattogni a serpenyőben a magok, hozzáadjuk a felkarikázott zöld chilit és a pandan leveleket. Körülbelül egy percig főzzük, kevergetjük.
3. Mehet a serpenyőbe a felkarikázott zöldbab, sózzuk, borsozzuk és körülbelül két percig főzzük. 
4. Legvégül hozzáadjuk a korábban elkészített fűszeres pépet, alaposan elkeverjük a serpenyőbe és körülbelül két perc alatt készre főzzük az ételt. 


Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: Plated by Jetwing