Bali / Grand Mirage Resort & Thalasso Bali*****

Árkalkuláció

Közvetlen tengerparti szálloda, hatalmas trópusi kerttel, ideális családoknak, pároknak és üzletembereknek egyaránt. Kitűnô esküvői és konferencia helyszín.

Szobák (kertre néző): Kb. 42 m2 alapterületűek, balinéz bútorokkal berendezettek. Felszereltségükhöz tartozik a légkondicionáló, LCD tv, minibár (térítés ell.), széf, telefon, tea/kávé készítési lehetôség, asztal székkel, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárítóval, fürdőköpennyel, papuccsal, bekészítésekkel.

Ellátás: Reggeli. 

Szolgáltatások, sport: 4 étterem, bár, medence, gyermekmedence, spa részleg, nem motorizált és motorizált vízisportok (kajak, windsurf, jetski, vízisí stb.), seawalker, játékterem különböző játékokkal: Nintendo, Playstation, billiárd, darts, sakk, karaoke, 2 teniszpálya, strandröplabda, asztalitenisz, aerobic, vízilabda, jóga leckék, kölyökklub animátorokkal és rengeteg játékkal, játszótér, biciklikölcsönzési lehetőség, fakultatív kirándulások szervezése. 

7 éjszakás ajánlataink 3 ajándék fakultatív kirándulást tartalmaznak (2 egésznapos és 1 félnapos), angol nyelven.

Fakultatív kirándulási lehetőségek:

“Szépséges Kintamani” (egésznapos, kb. 8 óra): Élményekben gazdag napban lehet részünk: először ismerkedés a helyi táncművészettel, majd látogatás Kintamani-ba, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a Batur vulkánra, legvégül felkeressük a balinéz hindu emberek zarándokhelyét, a Tirta Empul templomot. 

A misztikus Kelet-Bali (egésznapos kb. 8 óra): Kirándulás több kisebb kelet-bali településre, ismerkedés a helyi kultúrával. A táj arculatát a 3142 m magas Agung vulkán határozza meg.

Oleh Oleh kézműves túra (félnapos kb. 4 óra): Bali a kézműves termékeket kedvelő vásárlók paradicsoma. A túra célja egyszerűen a vásárlás, hogy kitűnő minőségű szuveníreket vihessünk haza. 

Részvételi díjakat a repülőjegy árának változása befolyásolhatja!
 Az utazás más időpontban is lehetséges, kérje ajánlatunkat!

Délkelet-Ázsia legnagyobb szigetvilága Indonézia, melyet a térképen a Maláj-félsziget és Ausztrália között találunk. A Föld egyik legrégebben lakott területe. Indonéziát gyakran nevezik „tűzgyűrűnek”, mely 400-nál is több tűzhányójára utal, közülük sok napjainkban is aktív. A szárazföldön trópusi erdőkkel borított hegyláncok és síkságok váltakoznak. A 13.677 szigetből mintegy 3000 lakott. Legismertebb többek között Jáva, Borneó, Szumátra stb. A szigetek 4 csoportba tartoznak, közülük a Kis-Szundák szigetcsoport egyik gyöngyszeme Bali, melyet az „istenek szigetének” is mondanak.

Időjárás: a szigetvilág az Egyenlítő mentén helyezkedik el, így a nappalok és éjszakák hossza közel azonos, a trópusi éghajlat jellemző rá. Bali (és egész Indonézia) időjárását két időszakra oszthatjuk, száraz és esős. Májustól szeptemberig tart a száraz időszak és októbertől áprilisig az esős. Az átlaghőmérséklet egész évben 30°C körül van (kivéve hegyvidéki részek, ott hűvösebb), az esős időszakban magasabb páratartalommal.
Szálláshely elfoglalása: A nemzetközi előírásoknak megfelelően a megérkezés napján 14:00 órától foglalhatók el a szobák. Elutazáskor 11:00-kor kell azokat elhagyni. Egyes szállodákban lehetőség van korai bejelentkezésre, ill. késői kijelentkezésre. Erről bővebben irodánkban tájékozódhat.
Valuta, pénzváltás: az indonéz rúpia (IDR), dollárért vagy euroért váltható. A nagyobb üdülőtelepeken, hotelkomplexumokban, turistás helyeken van több legális pénzváltó hely. Bankautomaták is vannak. A szigeten belüli túrákra viszont jobb felkészülni elég helyi pénzzel, mert vidéken nincs lehetőség pénzt váltani, csak Ubudban és még egy-két helyen.
Nyelv: bahasa indonesia, de széles körben beszélik az angolt.
Hálózati feszültség: 220 V, az európai normáknak megfelelő.
Telefonálás: A mobilok működnek, érdemes a szolgáltatótól érdeklődni utazás előtt. A szállodákból is lehet telefonálni, de drága.
Egészségügyi tanácsok: Az általános higiénés szabályok betartása mellett ritkán fordul elő megbetegedés. Elővigyázatosságból azonban érdemes készülni emésztőrendszeri problémák kezelésére. Védőoltás nem kötelező. A Nemzetközi Oltóközpontban (1134 Budapest, Váci út 70., Tel.: +36 1 787 8770) érdeklődni lehet az általánosan ajánlott Hepatitis A, B; tífusz, tetanusz oltások szükségességéről. Napégés elleni védelemre nagyon komoly gondot kell fordítani!
Öltözködés: lenge nyári öltözet, a templomokban azonban dekoltázst, vállat és térdet takaró ruházat, szarong viselése kötelező. Az északibb, hegyvidéki részeken a hőmérséklet alacsonyabb ide vékonyabb pulóvert, hosszú nadrágot nem árt magunkkal vinnünk. Az esős időszakban esőkabát, esernyő, de trópusi zápor és zivatar bármikor előfordulhat, így a száraz időszakban is.
Ételek, italok: Az országban a helyi ételek mellett, számos nemzetközi konyha remekeit is megtaláljuk. Az indonéz konyhára nagy hatással volt az indiai és kínai konyha, így a helyi ételek erősen fűszeresek. A vegetáriánusoknak rendkívül gazdag választék áll rendelkezésre. A zamatos, különleges trópusi gyümölcsöket érdemes végigkóstolni. Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, ami bárhol beszerezhető. Jég fogyasztását nem javasoljuk.
Biztonság: A közbiztonság jó, azonban értékeikre természetesen ügyeljenek (szobaszéf, szállodaszéf használata).
Vásárlás: a legszebb szobrokat, ezüstékszereket, festményeket nagyobb galériákban gyűjtik össze. Az árak ezeken a helyeken nem a legolcsóbbak, ám itt biztosak lehetünk a minőségben. Az Ubud melletti kézműves falvak mestereinél is biztonságosan vásárolhatunk. Az alku elvárt.
Vízum, beutazási szabályok: 2015. júliusától magyar állampolgároknak nem kell vízum, a belépéshez min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
Időeltolódás: nyáron +6 óra, télen +7 óra.
Strandolás: az esős időszakban a hullámzás esős és veszélyes lehet, ilyenkor a szállodák medencéit lehet használni strandolásra. A parton zászlókkal jelzik, hogy be lehet-e menni az óceánba. Ezen kívül az ár-apály jelenség is korlátolja a fürdési lehetőséget, apály idején a tenger erősen visszahúzódik, így előfordulhat, hogy nem alkalmas a strandolásra.
Vallás: Indonézia többségében iszlám, de ez alól kivételt képez Bali, itt a lakosság többsége hindu. Mindennaposak a vallásos és egyéb jellegű ünnepi szertartások. Balit az ezer templom és az istenek szigetének is nevezik. Mindenütt, az utak mentén, a tengerparton, a hegycsúcsokon, sőt, még a rizsföldeken is templomok, oltárok, áldozati tárgyak állnak.

Indonézia az Egyenlítő mentén helyezkedik el, így a nappalok és éjszakák hossza közel azonos, a trópusi éghajlat jellemző rá. Bali (és egész Indonézia) időjárását két időszakra oszthatjuk, száraz és esős. Májustól szeptemberig tart a száraz időszak és októbertől áprilisig az esős. Az átlaghőmérséklet egész évben 30 °C körül van (kivéve hegyvidéki részek, ott hűvösebb), az esős időszakban magasabb páratartalommal.

Árkalkuláció