#india

Dabbawala-k mindennapos versenyfutása az idővel

A közel 20 millió lakosú Mumbai-ban több, mint 125 éve sikeresen működik az ételkihordó üzletág, melyet az egész világ csodál. De kik azok a „dabbawala”-k, hogyan működik a rendszer? Gyere, ismerkedj meg vele!

Virágzik a rhododendron a Himalájában

Az idei évben sajnos csak a hegyekben élő lakosság lehet a szemtanúja ennek a csodának. Éledezik a természet Indiában is, most épp rózsaszínbe burkolóztak a hegyoldalak. Hoztunk pár szép képet, ha kíváncsi vagy, kattints ide!

Hollywood után egy kis Bollywood?

Már meguntad a hollywoodi filmeket a karantén ideje alatt és valami igazán különlegesre vágysz? Gyere és ismerkedj meg az indiai filmgyártás pár remek alkotásával. Ajánlunk figyelmedbe pár bollywoodi filmet, tele zenével, tánccal.

Ázsiai karanténkonyha: Egg Biryani

A gasztroblogsorozatot egy igazi egytálétellel folytatjuk. Viszonylag gyorsan, könnyen elkészíthető. Lesz benne rizs, tojás, karamellizált hagyma, számtalan izgalmas ízvilágot hordozó friss és őrölt fűszer, tehát minden, ami szem-szájnak ingere.

Ázsiai karanténkonyha: indiai Naan kenyér

A blogsorozatot egy nagyon egyszerű, viszont népszerű étellel folytatjuk. Indiában a főétkezések során szinte minden alkalommal valamilyen formában megtalálható az étkezőasztalon. Hogy ennek mi lehet az oka?

Ázsiai karanténkonyha: Chicken Tikka Masala

Új „blogsorozatba” kezdünk. Ha szeretsz főzni és unod már a konzerv ételeket, paprikás krumplit, darás tésztát, érdekelnek az újdonságok, gyere és csatlakozz! Hétről hétre új receptekkel várunk.

Az indiai konyhaművészet

A legtöbb Indiába látogató turistát kellemes meglepetésként éri a kiválóbbnál kiválóbb ételek hatalmas választéka. Északról dél felé haladva jelentős regionális változékonyság figyelhető meg.

OzoneUtazás: India - Bárány Róbert szemével

India hangulata semmihez sem fogható. Bárány Róbert pár napos Észak-India körutazáson vett részt, mely során belekóstolhatott az Arany Háromszög városainak mindennapi életébe. 

This is India, Darling

Minden érzékszervünket egyszerre támadja India. Kontinensnyi ország, ahol a színek, az illatok, a hangok és az érzelmek is felerősödnek hirtelen. Az Európából érkező mintha fekete-fehér filmből a színes mozi világába lépne át.