This is India, Darling

2014-01-29 21:38 | #aranyháromszög #utazás #élmények #kalandok #ázsia #qatarairways #sajtó #india

Minden érzékszervünket egyszerre támadja India. Kontinensnyi ország, ahol a színek, az illatok, a hangok és az érzelmek is felerősödnek hirtelen. Az Európából érkező mintha fekete-fehér filmből a színes mozi világába lépne át. 

This is India, Darling: Ez India, kedvesem – szól a mondás. Itt semmin se csodálkozz!

Túlestem a vízumvásárláson (16 ezer forint), váltottam dollárt (270-et, ami elég volt a belépőkhöz és a félpanzió kiegészítéséhez). Tájékozódtam, mennyiért lehet étteremben enni (ez változó, két-háromszáz forintért gyorsétkezdében vagy egy-kétezerért étteremben), kell-e oltás, veszélyes-e Indiába egyedül nőnek közlekedni, mit ehetek, mit nem. Többen állították, semmi bajuk sem volt, pedig utcán étkeztek, és ne féljek a helyiek között mászkálni. Oltások nélkül indultam. Utcán nem ettem, de étteremben bátran kóstoltam a butter chickent, naant, és tanúsíthatom, nemcsak én, de a csoport egyik tagja sem kapott fertőzést. Sétára nem vállalkoztam. Nem bántott volna a kutya sem, de jó tudni, hogy Indiában nagyon rácsodálkoznak a fehér emberre.

Arany háromszög

Az országba érkezők legtöbbször az Arany háromszögbe látogatnak. Ezek az utak tartalmazzák a világhírű Tádzs Mahal megtekintését. Azért háromszög, mert Delhi, Dzsaipúr és Agra városok háromszöget alkotnak, így pár nap alatt bejárható ez a műemlékekben hallatlanul gazdag rész. A

Jetwing Travel utazási iroda

a Qatar Airways járatait választotta, remek döntés volt. Ilyen hosszú útnál nem mindegy, mekkorák az ülések, milyen az ellátás: minden tökéletes volt. Delhiben leszállva első élményem a jellegzetes, kicsit nehéz, trópusi illat volt, ami egész Indiát belengi, és a mindenfelé nyugodtan barangoló kutyák.

Első nap háromcsillagos szállodába érkezünk. A szobák tiszták voltak, a vacsorát dicsérték utastársaim, én inkább egy környékbeli étteremmel próbálkozom. Nagyszerű vacsorát ettem (igazi agyagkemencében sült tandori csirke hagymával, kenyérrel, ásványvízzel) mindössze ezer forintért.

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

http://kiskegyed.blikk.hu/szorakozas/this-is-india-darling/j5ydgwd

Forrás: Kiskegyed