Bali és a gyönyörű vízesései

2020-05-05 10:00 | #blog #bali #indonézia #vízesés #dzsungel #saját medence #fürdés #sekumpul #videótár

Ha azt állítjuk, hogy Balin találhatóak Ázsia legszebb vízesései, akkor talán nem tévedünk olyan hatalmasat. Amilyen apró szigetről van szó, mégis megannyi lenyűgöző példánnyal büszkélkedhet. Nem hiszitek el? Mi mutatunk most párat. 

Az indonéziai szigeten, több mint 50 darab vízeséssel találkozhatunk, melyek természetesen különböző nagyságúak és kinézetűek. Mondhatjuk azt, hogy a sziget belsejében bármerre is indulunk el, előbb – utóbb egy zuhatagba botlunk. Bali földrajzi adottsága (kétezer méter feletti hegyek) és a éghajlata (trópusi) kedvez a vízesések kialakulásának. Az esős időszakban (monszun) a legcsodálatosabbak, amikor csak úgy zúg le a víz a sziklafalak árnyékában a másodpercek töredéke alatt. 

Mi most próbáltunk ezek közül kiválasztani néhányat, amiket akár pár napos túra alkalmával be is tudtok járni az ott tartózkodásotok alatt. Jöjjenek is akkor a képek, hogy mindenki ki tudja választani magának a kedvencét:

Nungnung Waterfall

Első választottunk Ubud-tól északra, körülbelül egy órányi autóútra található. 509 lépcső segítségével jutunk le az 50 méteres zuhataghoz és az alatta meseszép környezetbe elterülő medencéhez. 

Leke Leke Waterfall

A következő "megálló" körülbelül 30 perc autóútra fekszik. A kevésbé ismert vízeséshez további 15 perces gyalogtúra vezet, dzsungelben, bambusz hidakon keresztül. 

Banyumala Twin Waterfall

Nap végére egy ikervízesés került. Újabb 60 perc utazás, 15 perc séta és már csodálhatjuk is a két ágból álló zuhatagot. Kicsivel nagyobb tömeggel találkozhatunk itt, de a hatalmas medencébe biztos nekünk is jut majd némi hely egy kis fürdéshez, relaxációhoz.

Sekumpul Waterfall 

Másnap reggel igazi csodával indítunk. Kicsivel hosszabb séta vezet az erdőn keresztül a 80 méteres vízeséshez, de útközben elénk táruló látvány ezt feledteti velünk.

Aling Aling Waterfall

A következő vízesés helyszíne (körülbelül 45 perc autóval) különlegesnek számít, mert rendelkezik egy úgy nevezett "jumping point"-tal. Innen, akár a mélybe is vetheted magad, megmártózva így a mesés zuhatag által táplált természetes medencében.

Git Git Waterfall

A végére egy viszonylag könnyen megközelíthető, az út közelében található vízesést választottunk. Körülbelül 35 perc utazást követően ismét gyönyörködhetünk egy újabb csodában.

Itt egy videó is, mely segítségével megcsodálhatjátok a Sekumpul vízesést "működés közben":

Szerintünk a képek elég meggyőzőek az állításunk bizonyításához, tényleg itt találhatóak a legszebb vízesések :)