#stayhome – a Burj Khalifa ismét speciális fényekbe öltözött

2020-04-14 20:00 | #stayhome #dubai #burjkhalifa #blog #uae #homeoffice #maradjotthon

A világ legmagasabb épületére is felkerült a napjainkban oly népszerű hashtag: #stayhome. A koronavírus járvány miatt, aki csak teheti, most maradjon otthon. Mi is így teszünk, munkánkat már otthonról végezzük.

Kijelenthetjük azt, hogy szinte az egész világ a koronavírus járvánnyal küzd napjainkban. Reméljük, hogy mihamarabb túl leszünk ezen is, addig is törekedjünk saját és környezetünk egészségének megőrzésére. Ha lehet, maradjunk minél többet otthon, ezzel is nehéz helyzetbe hozva a vírust.

Nagyon reméljük, hogy hamarosan újra leporolhatjuk az utazós bőröndjeinket, leváltva ezzel a mostanában használatos bevásárlószatyrainkat. Az időszakos kirándulásaink nem csak a közeli közértbe fognak vezetni, hanem ismét egy homokos tengerpartra a világ bármely pontján. A kezünkben már nem a bevásárlólistát fogjuk szorongatni, egy pecsétekkel teli útlevél mégis jobban áll. Tegyünk érte, hogy mihamarabb ez bekövetkezhessen.

A felirat mellett azért ejtsünk pár szót a “vászonról” is:

A dubaji Burj Khalifa toronyépületet 2004-ben kezdték építeni és közel hat év leforgása után, 2010. január 4-én adták át. A maga 828 méter magasságával és több mint 160 emeletével a világ legmagasabb épületének számít jelenleg. A bátrabbak akár a 125. vagy a 148. emeletre is felliftezhetnek (nem mellesleg a világ egyik leggyorsabb liftjével 36 km/h-ás sebességgel), hatalmas élmény onnan körültekinteni, főleg napnyugtakor. A félősebbek sem maradnak program nélkül, az épület tövében a híres Dubai Fountain azaz szökökútrendszer kapott helyet (persze, hogy ez is "leg" látványosság, a világ legnagyobb koreografált szökőkútja), ahol este 18.00-tól félóránként zenés víz- és fényshow szórakoztatja az arra járókat. Dubai számtalan más programmal és látnivalóval várja az utazókat, legyen szó csak 1-2 napos útmegszakításról vagy egy hosszabb nyaralásról.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed az épület és még nem jártál ott, írd fel a bakancslistádra, hamarosan Dubai vár Téged is.

Igaz nem az első alkalom volt, amikor a Burj Khalifa különleges fényekbe öltözött. Íme néhány kép az elmúlt időszakból: