Kalandozás Mexikóban tengerparti pihenéssel

Árkalkuláció

10 nap / 7 éj

1. nap: Indulás Budapestről a déli órákban, utazás Mexikóba (1 átszállással).
2. nap: Érkezés a hajnalban Mexikóváros nemzetközi repülőterére. Transzfer a szálláshelyre, szobák elfoglalása. Reggeli, majd délelőtt pihenés a szállodában. Kora délután indulás Mexikóváros történelmi központjának felfedezésére. A helység a régi azték főváros, Tenochtitlan romjain épült. Városnéző túránkon sétálunk a hatalmas El Zocalo-n, melyet a világ második legnagyobb főtereként tartanak számon. Megcsodáljuk a katedrálist, melyet nagyjából 200 év alatt építettek fel a spanyol hódítás alatt lerombolt régi azték templom köveinek felhasználásával. Fényképezés erejéig megállunk a régi parkban, a Parque de la Alameda-nál. Megtekintjük a Nemzeti Palotát és a régi azték templom, a Templo Mayor maradványait (kívülről). Ezután tovább sétálunk a Szépművészeti Palotához. Szállás Mexikóvárosban. 
3. nap: Reggeli után folytatjuk Mexikóváros további, reprezentatív helyszíneinek felkeresését: A Három Kultúra Terén Mexikó történelmének fontos építészeti alkotásai láthatók egymás mellett. A várost északkeleti irányba elhagyva kirándulásunk következő állomása a híres romváros, a Teotihuacán, mely több mint 1000 éves múltra tekint vissza, s mely az UNESCO kulturális Világörökségének része. Itt megtekintjük a 46 méter magas Holdpiramist majd a 65 m magas Nap-piramist (vállalkozó kedvű társaink meg is mászhatják őket). Ezután végigmegyünk a piramisokat összekötő „Holtak utcáján” és megnézzük a Jaguár Templomát. Visszaúton megállunk a Guadalupe-i Szent Szűz Bazilikánál. A feljegyzések szerint Juan Diego nevű indiánnak 1531-ben jelent itt meg a Szűzanya, akinek tiszteletére emelték a templomot. Egy indián köpenyre festett, különös ikon látható itt, mely Mexikó vallási, nemzeti, kulturális szimbóluma. A rejtélyes körülmények között keletkezett képnek csodatévő hatalmat tulajdonítanak, megmagyarázhatatlan jelenségek egész sorával találják szembe magukat az azt vizsgáló tudósok is. (pl. a Szűzanya szemét kétezerszeres nagyításban nézve 13, teljesen tisztán kivehető emberalak látható mindkét íriszben. A többi érdekességet helyi idegenvezetőnk fogja elmesélni.) Az ikont őrző bazilika a világ leglátogatottabb keresztény zarándokhelye. A késő délutáni órákban visszatérés a hotelbe, este szabadprogram. Szállás Mexikóvárosban.
4. nap: Reggeli a szállodában, majd transzfer a repülőtérre. Belföldi járattal utazás Cancúnba (jelentése maja nyelven: kígyófészek), transzfer a szálláshelyre. A következő napokban lehetőség nyílik részt venni az alább felsorolt fakultatív kirándulásokon, illetve pihenni a tengerparton. Szállás Cancún-ban. 
5. nap: Fakultatív kirándulás Tulum-ba, a Cancúntól 130 km-re délre elhelyezkedő maja romvárosba. Az ősi romok kivételes helyen, a Riviera Maya fehérhomokos tengerparton találhatók, melynek kiemelkedő látványossága a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán elhelyezkedő épületegyüttes, az El Castillo. A vidék gyönyörű színekben pompázik, leguánokat, pelikánokat is láthatunk majd itt. Visszafelé Cobá régészeti lelőhely meglátogatása. A város 300-900 között épülhetett a dzsungel közepén. Itt található a Yucatan félsziget legmagasabb, piramis jellegű temploma. Szállás Cancún-ban. 
6. nap: Fakultatív kirándulás: A mai napon lehetőség lesz meglátogatni a leghíresebb romvárost Chitchén Itzá-t, melyet a Világ Hét Új Csodájának egyikeként tartanak számon. Az 500 körül épült maja várost a 10. században a toltékok elfoglalták, majd a két nép vezetőinek szövetségre lépése után a maja-tolték birodalom fővárosává vált. Ma az UNESCO Világörökség része. Megtekintjük a Kukulkán tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramistemplomot, a Harcosok templomát, az Áldozat Kútját és további nevezetességeket. A program magában foglalja az ebédet is. Szállás Cancún-ban. 
7. nap:  Fakultatív kirándulás katamaránnal a szépséges Isla Mujeres-re, avagy a „Nők Szigetére” a Cancún-tól kb. 13 km-re fekvő kis szigetre, mely nagyon népszerű a fehér homokos tengerpartja, nyugodt, kristálytiszta, türkiz színű vize és a helyiek barátságos vendégszeretete miatt. A program magában foglal sznorkellezési lehetőséget és ebédet is. Visszatérés a szállodába. Szállás Cancún-ban. 
8. nap:  Pihenés a tengerparton, szabadidős program.
9. nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre majd hazautazás.  
10. nap: Érkezés Budapestre kora délelőtt.

UTAZÁS: Menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással.
SZÁLLÁS: 4 csillagos szállodákban (helyi besorolás).

Helyszínen fizetendő: igény esetén a cancun-i kirándulások.

Árkalkuláció