Dubai / Citymax Hotel Bur Dubai***

Árkalkuláció

A nemzetközi repülőtértől kb. 20 km-re épült, 691 szobával rendelkezik. Naponta buszjárat (térítés ellenében) közlekedik a Jumeirah Beach Park nyilvános strandra és a Dubai Mall bevásárlóközpontba. Sétával könnyen elérhető a Bur Juman bevásárlóközpont, a Dubai Múzeum, a Nagymecset és a Zabeel Szabadidőpark. Taxival néhány perc távolság a Burj Khalifa épülete és a World Trade Center, valamint a Karama bevásárlóközpont számtalan étterme.

Szoba (standard) felszereltsége: Kb. 20 m2 alapterületű, modern berendezéssel rendelkezik. Tusoló/WC, hajszárító, rádió, síkképernyős TV, telefon, internetcsatlakozó (térítés ell.), mini hűtő, tea/kávéfőző, légkondicionáló tartozik a berendezéséhez.

Ellátás: Reggeli, felár ellenében félpanzió is kérhető.

Szolgáltatás, sport: Éttermek, többek között indiai és kínai konyhával, bár, kávézó, medence, jól felszerelt edzőterem, fitness terem.

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó: 5-6 USD/szoba/éjszaka

Részvételi díjakat a repülőjegy árának változása befolyásolhatja!
 Az utazás más időpontban is lehetséges, kérje ajánlatunkat!

Az „ezeregy éjszaka meséinek” országa számos impozáns építészeti csodával, kényelmes luxus hotellel, ultramodern bevásárlóközponttal, hagyományos bazárral, az arab kultúra és az iszlám vallás értékes örökségeivel várja a látogatót. Érdemes felfedezni a homokdűnék vöröses redőinek, a vádiknak, az oázisoknak különleges, romantikus világát. Dubai mellett a többi Emírségben (Fujairah, Ras Al Khaimah...) is számos látnivaló és kényelmes szálloda várja az utazót.

Időjárás: Az ország területének nagy része sivatag, az éghajlat sivatagi. A levegő hőmérséklete egész évben - főleg a sík területeken - magas, a hegyek közelében kellemesebb, hűvösebb. Májustól szeptemberig 40°C körüli, nagy páratartalommal, melyek együttesen megviselhetik az európai szervezetet. Az év többi részében 25°C körüli, gyakoribb légmozgással. Novembertől márciusig hűvösebb a levegő, tavaszias időjárás jellemző, decemberben és januárban eső előfordulhat.
Szálláshely elfoglalása: A nemzetközi előírásoknak megfelelően a megérkezés napján 14:00 órától foglalhatók el a szobák. Elutazáskor 11:00-kor kell azokat elhagyni. Egyes szállodákban lehetőség van korai bejelentkezésre, ill. késői kijelentkezésre. Erről bővebben irodánkban tájékozódhat.
Vízum, beutazás: 2014-tôl bevezették magyar állampolgárok részére az ingyenes vízumot, melynek értelmében a beutazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusokba.
Nyelv: Hivatalos nyelv az arab, de széles körben beszélik az angolt.
Vallás: Túlnyomó részt iszlám, melynek velejárója az országban uralkodó szigorú közerkölcs. Ramadan: Az iszlám vallás szent hónapja, a muszlimok napkeltétől napnyugtáig böjtölnek. Nyilvános helyen ilyenkor nem lehet enni, inni és dohányozni. Az éttermek kb. este 6 óráig zárva vannak. A hotelek ez alól kivételek, a hoteleken belül nyitva vannak mind az éttermek, kávézók és bárok. A Ramadan minden évben más időpontra esik, bővebb tájékoztatást irodánktól kérhet.
Valuta, pénzváltás: A hivatalos fizetőeszköz a dirham (UAE Dirhams/AED vagy Drs), dollárért vásárolható, 1 USD kb. 3,67 HUF. A legtöbb hitelkártya (Visa, Mastercard, American Express) széles körben elfogadott, pénzautomaták a legtöbb hotelben és bevásárlóközpontban találhatóak.
Hálózati feszültség: 220 V, az aljzatok a magyar normától eltérnek, hárompontosak, így átalakító szükséges.
Telefonálás: Az ország előhívószáma 971. Telefonkártyát mindenhol lehet venni kb. 50 dirhamért. A mobilhálózatok lefedettsége nem teljes, a mobilszolgáltatót érdemes utazás előtt megkérdezni.
Egészségügyi tanácsok: Védőoltás nem szükséges. Csapvíz fogyasztása nem javasolt. A higiénés viszonyok jók, de a helyi, európaitól eltérő konyha esetleg okozhat emésztési panaszokat, ezért elővigyázatosságból készüljenek gyógyszerrel. A napégés elkerülésére fordítsanak komoly gondot! Az egészségügyi ellátás magas színvonalú, de rendkívül drága, mindenképpen javasolt az utazás előtt baleset-, betegség-, poggyászbiztosításról gondoskodni.
Időeltolódás: Télen +3 óra, nyáron +2 óra.
Biztonság: nagyon jó.
Ételek-italok: Dubai gasztrókultúrája gyorsan változó és nagyon sokszínű. A világételek mellett megtalálni a hagyományos ételeket is. A helyi konyhára jellemző, hogy erősen fűszeres, sok rizst, halat és húst tartalmaz. Kedvelt alapanyaga a juh és a kecske, de ne lepődjünk meg akkor se, ha tevehúst látunk az étlapon. Alkoholt fogyasztani és vásárolni a kijelölt hotelekben és vendéglátó egységekben lehet (Sharjah-ban a hotelekben sem lehet), nyilvános helyeken nem!
Vásárlás: Az aranyat, műszaki cikkeket, ruhaneműt árusító hatalmas, ultramodern üzletek, hagyományos bazárok sokasága és a jó minőség miatt a turisták bevásárlóparadicsomának számít. Minden kapható, amit szem-száj megkíván.
Öltözködés: Könnyű, nyári ruha szükséges, esténként illetve decembertől márciusig napközben is elkelhet egy vékonyabb pulóver. A fürdőruha a medencék körül és a tengerparton megengedett, a monokini és a nudizmus azonban tilos! Nyilvános helyeken a hölgyektől a visszafogott (vállat és térdet takaró) öltözék elvárt.
Fényképezés: Helyi lakosokat csak beleegyezésükkel fotózzanak! Muszlim asszonyokat ne fényképezzenek!
Zavaró tényezők: Előfordulhat, hogy a szállodák közelében hangos szórakozóhelyek zavarják az esti nyugalmat. Építkezés, útfelújítás esetleges látványáért, zajáért szíves megértésüket kérjük.

 Az ország területének nagy része sivatag, az éghajlat sivatagi. A levegő hőmérséklete egész évben - főleg a sík területeken - magas, a hegyek közelében kellemesebb, hűvösebb. Májustól szeptemberig 40°C körüli, nagy páratartalommal, melyek együttesen megviselhetik az európai szervezetet. Az év többi részében 25°C körüli, gyakoribb légmozgással. Novembertől márciusig hűvösebb a levegő, tavaszias időjárás jellemző, decemberben és januárban eső előfordulhat.

Árkalkuláció