Borkóstolás Szekszárdon – BODRI Pincészet

Árkalkuláció

Az ősz beköszöntével kezdődnek a szorgos munkálatok hazánk szőlőültetvényein is, elérkezett a szüret ideje. De hogyan is készülnek hazánk híres, díjnyertes borai? Ebbe próbálunk kis betekintést adni az érdeklődők számára. Gyere és látogass el Te is velünk Szekszárdra és vegyél részt egy izgalmas borkóstolóval egybekötött pincelátogatáson! Jó borok, jó társaság, mi más kellhet egy felejthetetlen estéhez a szekszárdi borvidéken? Néhány szó a vendéglátónkról: 

A Bodri családban a szőlő szeretete és a borkészítés hagyománya mondhatni már öröklődik. Jelenleg 3 generáció dolgozik a birtokon azon, hogy különleges, értékes borok készüljenek és mindezt megfelelőképp be is tudják mutatni az idelátogató vendégeiknek. 

A birtokuk egy festői szépségű völgyben fekszik Szekszárd déli határában. A kétezres évek elejétől kezdődően folyamatos fejlődésen ment keresztül, számos fejlesztésnek köszönhetően mára már tizenegy hektáron folyik a munka. Időközben megépült egy 12 kupolával rendelkező nagypince (mely elnyerte Közép-Európa legnagyobb újonnan épített kupolás pincéjének titulusát), új érlelőpince került kialakításra, elkészült az 1400 négyzetméteres rozéüzem, étterem és vendégház is épült a birtokra és még sorolhatnám a többi dolgot napestig, de inkább nézd meg velünk személyesen. 

Meg is lett az eredménye, mondhatni beérett a sok befektetett munka. Évről évre egyre több boruk lesz díjnyertes színvonalas hazai és nemzetközi versenyen. Legutóbbi VInAgora borversenyről idén már 8 érmet (4 aranyat és 4 ezüstöt) is elhoztak.

Program: 

Indulás Kaposvárról a délutáni órákban Szekszárdra (14.00 óra). Érkezést követően rövid gyalogos városnézés a belvárosban. Megtekintésre kerül többek között a város főtere, a Béla király tér, a Városháza és Vármegyeház épülete, a Szenthármasság-szobor, Babits Mihály szülőháza, a Garay teret Garay János szobrával és a Német Színház. A sétát követően továbbutazás a város szomszédságában fekvő Bodri család birtokára. A pincészet rövid bemutatása, séta a birtokon, ismerkedés a borkészítéssel. Borkóstolás. Fakultatív vacsora lehetőség (lásd lentebb). Érkezés Kaposvárra a késő esti órákban.

Borkóstoló 8 féle borral (0,5 – 0,7 dl fajtánként):

  • Fehér  Szekszárdi Sauvignon Blanc Válogatás „Faluhely”)
  • Rozé
  • Siller
  • Szekszárdi Kadarka
  • Szekszárdi Kékfrankos Válogatás “Faluhely”
  • Szekszárdi Bikavér Válogatás „Faluhely”
  • Szekszárdi Cabernet Sauvignon
  • Válogatás „Faluhely” Szekszárdi „Optimus” Cuvée

Fakultatív vacsora lehetőség: 2.950 Ft/fő (Faluhegyi vegyes pörkölt galuskával vagy Marha vadas szalvétagombóccal)
(igény esetén más étel is választható, érdeklődjön irodánknál) 

A részvételi díj tartalmazza: az autóbuszos utazás költségét kaposvári indulással, gyalogos szekszárdi városnézést, a BODRI pincészet – borászat bemutatását, valamint a 8 féle borból álló borkóstolást, frissen sült pogácsával.
Külön fizetendő: fakultatív vacsora, a borkóstoláson felüli italfogyasztást, útlemondási biztosítás.

Program minimum 25 fő jelentkezése esetén indul. Programváltozás jogát fenntartjuk.

Árkalkuláció