Jetwing.hu hírlevél
Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés
Az üzenetet sikeresen elküldtük. Hamarosan jelentkezünk.

Dubai / Hawthorn Suites by Wyndham Hotel****

  • Részletek, árak
  • Célterület
  • Időjárás

Dubai / Hawthorn Suites by Wyndham Hotel****

Az utasaink körében kedvelt hotel a nemzetközi repülőtértől kb. fél órányi autóútra, a Jumeirah Beach Residence területén helyezkedik el. A tengerparttól csak egy út, a The Walk választja el. A szállodából csodálatos kilátás nyílik az Arab-öbölre. Az ismert és híres bevásárlóközpontok, valamint az üzleti negyed autóval néhány perc alatt elérhető.

Szoba felszereltsége (deluxe): kb. 45 m2 alapterületű, elegáns, kellemes hangulatú, légkondicionáló, kényelmes ágy, mini hűtő, széf, tea/kávéfőző, műholdas LED TV, ingyenes WIFI, kérésre DVD lejátszó, fürdőköpeny, papucs, hajszárító tartozik a berendezéséhez. A szállodában egy és két hálószobás lakosztályok is foglalhatók.

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió is kérhető.

Szolgáltatások, sport: konferencia terem, business center, SPA, fitness központ, konditerem, medence, éttermek, kávézó, 24 órás szobaszervíz

Helyszínen fizetendő: idegenforgalmi adó 5-6 USD/szoba/éjszaka

Az aktuális repülőjegy árakról érdeklődjön irodánkban!

 

A Perzsa-öböl partján elterülő, hét emírséget - Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras al Khaimah, Fujairah - egyesítő ország egykor beduin törzsek és gyöngyhalászok lakóhelye volt.
A XXI.sz-ra azonban csillogó és zöldellő oázissá változott a homokdűnék között. Fejlődését az olaj és a földgáz felfedezése, majd exportálása indította el és a pezsgő kereskedelem tartja magas szinten. Példaértékű, hogy bölcs elgondolás szerint nagy gonddal óvják hagyományaikat és szokásaikat. A fantasztikus anyagi gyarapodás mellett őrzik múltjuk értékes örökségét. Az iszlám vallás és az arab kultúra ma is meghatározó életük minden területén, legyen az építészet, művészet, oktatás, konyha, stb. Az európai köztudatban leginkább szereplő hipermodern építészeti csodák árnyékában megtalálhatók az uralkodó családok egykori erődjei, palotái, melyek ma többségükben múzeumok. Egy abrán való utazás, vagy dhow-hajókázás alkalmával, eldugott kis falvakba látogatva, vagy a hagyományos, hangulatos, színes szukokban vásárolva Aladdin és az Ezeregyéjszaka mesés világában érezheti magát az idegen látogató. A régi világ helyszínei békésen megférnek a felhőkarcolók, fényűző szállodák, szupermarketek, legmodernebb golfpályák szomszédságában. Bár a zöldellő, gondozott parkok feledtetni próbálják a sivatagot, amelyre a városok épültek, feltétlenül érdemes megismerni a homokdűnék vöröses redőinek, a vádiknak és az oázisoknak egyedi, különleges, romantikus világát is.
A tradicionális arab világnak és a nyugati modern fényűzésnek egyedi keverékeként ma már nemcsak a kereskedőket, hanem turisták tömegeit is ellenállhatatlanul vonzza.
Fővárosa Abu Dhabi, második legnagyobb városa Dubai.

Növény, állatvilág: Az észak-keleti emirátusok oázisaiban előforduló datolyapálmák kivételével só- és szárazságkedvelő növényzet alkotja a vegetációt, állatvilágát elsősorban a sivatagi fajták képviselik.

Történelem: 1833-ban a Maktoum család vezette, 800 tagot számláló Bani Yas törzs telepedett meg a folyó torkolatánál. A folyó természetes kikötő volt, és Dubai hamarosan a halászat, a gyöngyhalászat és a tengeri kereskedelem központjává vált.
A 20. századra Dubai sikeres kikötő volt. A folyó Deira oldalán lévő souk (piac arab megfelelője) a part legnagyobbika volt 350 üzlettel. Az 1930-as évekre Dubai lakossága közel húszezer volt.
Az 1950-es években a folyó elkezdett iszaposodni. Dubai néhai uralkodója, sejk Rashid bin Saled Al Maktoum úgy döntött, kikotorja a vízi utat. Törekvő és költséges projekt volt ez, azonban így egyre nagyobb rakományok mentek át Dubai-on. Összességében megerősítette Dubai pozícióját, mint az egyik legfőbb kereskedelmi és reexport-kereskedelmi központ.
Amikor 1966-ban olajat találtak, sejk Rashid infrastruktúrára fordította az olajból befolyó jövedelmet.
Dubai erős fejlődése mindenki számára természetes volt.. Az eredmény végül az lett, hogy Dubai hamar a régió üzleti és turista központjává vált.
Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Unem Al Quwain, Fujairah és 1972-ben Ras Al Khaimah összefogott és létrejött az Egyesült Arab Emirátusok. Sejk Zayed, az első elnök haláláig volt pozíciójában. Uralkodása alatt az Emirátusok a világ egyik leggazdagabb országává vált évi 17.000 dollárnyi GDP/fővel.. Az 1980-as években és a 90-es évek elején Dubai stratégiai döntést hozott: az egyik legnagyobb nemzetközi színvonalú turistacélponttá válnak. A turizmusba fektetett infrastruktúra az évek során meghozta gyümölcsét.
Dubai most egy olyan város, amely máshoz nem hasonlítható hotelekkel, nevezetes építészettel és világszínvonalú szórakoztató és sporteseményekkel bír.
Népesség, lakosság, vallás: Az Emirátusokban napjainkban mintegy 4 és fél millió lakos él, az Indiából és az elmaradottabb arab államokból bevándorlók száma mára meghaladta az eredeti arab lakosság számát. A lakosság csaknem 80%-a városokban él, míg az ország területének 95%-a gyakorlatilag néptelen.
Mohamedán a hivatalos és a legelterjedtebb vallás, de élnek itt katolikusok és hinduk is. A mecsetek (egy kivételével) nem látogathatók és nem fényképezhetők. Az országban szigorú közerkölcs uralkodik.
Gazdaság: A kőolajtermelés az amúgy kevésbé fejlett országot a világ egyik leggazdagabb államává tette. A felszín mindössze néhány százaléka áll művelés alatt, az oázisok és az öntözött területek. Kőolajban leggazdagabb Abu Dhabi, jóval elmarad mögötte Dubai, s már-már jelentéktelen Sharjah és Ras Al Khaimah. A többi sejkség nem termel kőolajat, a bányászat Abu Dhabi esetében is egyre inkább a tenger alatti lelőhelyekre tolódik át. A hatalmas bevételeket kezdetben az alapvető infrastruktúra megteremtésére, korszerű kikötők, repülőterek, utak, iskolák, kórházak építésére fordították, ezután teremtették meg a modern ipart. A lakosság döntő többsége hivatalokban, adminisztrációs jellegű munkakörben dolgozik. Az egészségügyi ellátás és az iskolai oktatás egészen a legmagasabb fokú intézményekig teljesen ingyenes. Fontos bevételi forrás még a kereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások. Ez kezdetek óta az egyetlen jó természetes kikötőben, Dubai-ban összpontosul, amely a pénzügyi élet mellett az idegenforgalom terén is egyre nagyobb jelentőségre tesz szert.
Beutazás: 2014. március 22-től bevezették magyar állampolgárok részére az ingyenes vízumot, melynek értelmében a beutazás napjától számított legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Arab Emirátusokba. A belépéskor kiállított vízum 30 napos tartózkodást tesz lehetővé. Az országba érkezéskor az azonosítás érdelében ún. szem-"scan" vizsgálat történik. Kérjük, fordítsanak figyelmet arra, hogy mind belépéskor, mind kilépéskor üssék be a pecsétet, mert annak hiánya később problémát okozhat. Izraeli pecsét (politikai okok miatt) ne szerepeljen az útlevélben. Tilos a drogok, lőfegyverek, alkoholos italok, pornográf irodalom bevitele.
Hivatalos nyelv: arab, angol
Időeltolódás: télen + 3 óra, nyáron + 2 óra
Egészségügyi tanácsok: Védőoltás nem szükséges. Palackozott víz fogyasztása javasolt. A higiénés viszonyok jók. A napégés elkerülésére fordítsanak komoly gondot!
Éghajlat, időjárás: Az éghajlat sivatagi, a levegő hőmérséklete egész évben - főleg a sík területeken - magas, a hegyek közelében kellemesebb, hűvösebb. Májustól szeptemberig 40 C körüli, nagy páratartalommal, melyek együttesen megviselik az európai szervezetet. Az év többi részében 25 C körüli, gyakoribb légmozgással.
Öltözködés: Ajánlatos a könnyű len- vagy pamutruházat, a kényelmes cipő, fejfedő, napszemüveg, papucs, valamint esténként elkelhet egy vékonyabb pulóver. A fürdőruha a medencék körül és a tengerparton megengedett, a monokini és a nudizmus azonban tilos! Nyilvános helyeket a hölgyektől a visszafogott (vállat és térdet takaró) öltözék elvárt.
Pénznem: Az ország valutája a dirham, mely dollárért vásárolható. 1 USD = kb. 3,65 AED. A hitelkártyákat széles körben elfogadják.
Közlekedés: Dubai-ban autóbusz- és metróhálózat működik. A taxik megbízhatóak, órával felszereltek és viszonylag olcsók. A gépkocsibérlés széles körben elterjedt, kis kocsitól a luxus limuzinig.
Ételek-italok: Az arab és a nemzetközi konyha fogásai is megtalálhatók az utcai sütödékben, a kisebb éttermekben és a legelegánsabb szállodák híres éttermeiben egyaránt. Alkoholt fogyasztani és vásárolni a kijelölt hotelekben és vendéglátó egységekben lehet (Sharjah-ban a szállodákban sem), nyilvános helyeken nem!
Közbiztonság: Nagyon jó.
Hálózati feszültség: 220 V, a csatlakozó hárompontos angol szabvány, ezért átalakító szükséges.
Telefonálás: Az ország előhívószáma 971. Telefonkártyát mindenhol lehet venni kb. 50 dirhamért. A mobilhálózatok lefedettsége nem teljes, a szolgáltatót érdemes megkérdezni utazás előtt.
Vásárlás: Az aranyat, műszaki cikkeket, ruhaneműket árusító hatalmas, ultramodern üzletek, hagyományos bazárok (souk-ok) sokasága és a jó minőség miatt a turisták bevásárló paradicsomának számít. Minden kapható, amit szem-száj megkíván.
Idegenforgalmi adó (Tourism dirham): Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy Dubai és Ras al Khaimah Emírségben bevezették a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adót, mely a többi Emírségre nem terjed ki. A "Tourism Dirham" (vagy "TD Fee") elnevezésű adó mértéke a szállás típusától és az ott töltött éjszakák számától függ, 2 és 6 dollár között mozog éjszakánként és szobánként.
Fényképezés: Helyi lakosokat csak beleegyezésükkel fotózzanak! Muszlim asszonyokat ne fényképezzenek!
Kirándulások: A vásárlótúrákon kívül mindenképpen érdemes megismerkedni a látnivalókkal is. Fakultatív kirándulások angol és magyar nyelven is foglalhatók. A lehetőségekről érdeklődjön irodánkban!
Zavaró tényezők: előfordulhat, hogy a szállodák közelében hangos szórakozóhelyek zavarják az esti nyugalmat. Építkezés, útfelújítás esetleges látványáért, zajáért szíves megértésüket kérjük.
Drogok, kábítószerek: Birtoklásáért, élvezetéért nagyon szigorú büntetés jár, mely a turistákra is vonatkozik. A repülőtereken igen hatékony az ellenőrzés.
Idegenvezetés: Telepített idegenvezető nincs. A fakultatív programok során angol, vagy magyar nyelvű asszisztencia áll rendelkezésre.
 

 

 

Árkalkuláció
Árkalkulació
Ellátás
Biztosítás
Választható extrák

Térkép
Kapcsolat
Telefon
+36 82 511 190
Mobil
+36 30 999 46 46
Fax
+36 82 526 585
E-mail
info@jetwing.hu
Cím
7400 Kaposvár, Fő utca 53.
Nyitvatartás
Hétfő
09.00 - 17.30
Kedd
09.00 - 17.30
Szerda
09.00 - 17.30
Csütörtök
09.00 - 17.30
Péntek
09.00 - 17.30
Szombat
zárva

A Jetwing Travel cookie-kat (sütiket) használ a weboldalán annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a látogatói részére.
Adatvédelmi nyilatkozat