Jetwing.hu hírlevél
Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés
Az üzenetet sikeresen elküldtük. Hamarosan jelentkezünk.

Thaiföld

Thaiföld

Ősi romvárosok, arany Buddha-szobrok, kulturális világörökségek, vendégszerető, mindig mosolygó lakosság, fűszeres ételek, zöldellő őserdők, végeláthatatlan rizsföldek, trópusi éghajlat, hosszú, homokos tengerpartok. Talán röviden így jellemezhetjük Délkelet-Ázsia harmadik legnagyobb országát, Thaiföldet.

Thaiföld az Indokínai-félsziget középső részén, nagyjából 513.000 km2-nyi területen fekszik. Mianmarral, Laosszal, Kambodzsával és Malajziával határos, délen a Bengáli-öböl és az Andaman-tenger mossa partjait. Az ország nagyon büszke történelmére. Délkelet-Ázsia államai közül egyedüliként sikerült formálisan megőriznie függetlenségét a XVI. században meginduló európai bevándorlással szemben, védve ezzel többszáz éves kultúráját.

 

Beutazási feltételek: 2011. augusztus 11-től a 30 napot nem meghaladó turista célú beutazások esetében a magyar állampolgárok mentesülnek a vízumkötelezettség alól. Fontos, hogy az útlevél hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes legyen.

Öltözködés: Célszerű a természetes alapanyagból készült ruházat viselése. Templomok, szent helyek látogatásakor a vállat és hasat, térdet takaró ruha (nagyobb, vékony kendő is megoldást jelent) és zárt cipő vagy szandál viselése az elvárt.

Ételek-italok: A thai konyha a világ egyik legváltozatosabb ízvilágával rendelkezik. A thaiföldiek általában kis adagokat fogyasztanak a nap folyamán többször is. Különösen kedvelik a csípős ételeket, melyhez édes ételeket választanak, hogy semlegesítse az erősebb fogásokat. Az étkezések elmaradhatatlan része szinte a rizs itt is. Desszertként sok friss gyümölcsöt fogyasztanak.

Egészségügyi tanácsok: Kötelező védőoltás nincs. (A Nemzetközi Oltóközpontban Bp. IX. Gyáli út 2-6. Tel: 06-1-215-07-56 érdeklődni lehet az javasolt oltásokkal kapcsolatban.) Az emésztőrendszeri megbetegedéseket a higiénés szabályok betartásával lehet megelőzni. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, csak palackozott italokat fogyasszanak! A védőfólia sértetlenségéről meg kell győződni.

Valuta: Hivatalos pénzneme a thai Baht (THB). 1 thai Baht az 100 Satang. Leggyakrabban használt thai Baht (B) címletek a következők: 1000 B, 500B, 100B, 50B, 20B, 10B. Érmék: 10, 5, 1 Bahtos és 50 és 25 Satang. A külföldi valuták egyszerűen átválthatók a pénzváltókban, bankokban, szállodákban (1 USD kb. 35 THB). A régebbi kiadású 100 dollárosokat nem fogadják el. A legismertebb hitelkártyákat (Mastercard, Visa, stb.) sok helyen elfogadják.

Vásárlás: Bazárok, üzletek sokasága kínálja az árut, ahol ajánlott az alkudozás. Thai selyemből és pamutból készült ruhákat, ékszereket, drágaköveket, féldrágaköveket, kerámiákat, bőrárukat, fafaragásokat, kézműves alkotásokat, fűszereket érdemes vásárolni. Az árak jóval kedvezőbbek, mint az európai árak.

Borravaló: A szolgáltatások igénybevételekor általában 10% szervizdíjat számolnak fel. Az idegenvezetőknek, sofőröknek, csomaghordóknak, pincéreknek szokás adni kisebb összeget.

Lakosság: A thaiföldi lakosság 85%-a thai, de az országban él még kínai, maláj, indiai, pakisztáni kisebbség.

Vallás: A lakosság 95%-a buddhista vallású, kisebb arányban mohamedán, keresztény, szikh és hindu közösségek vannak az országban.

Nyelv: A hivatalos nyelv a thai. Az idegenforgalomban jól beszélik az angolt.

Időeltolódás: Télen +6 óra, nyáron +5 óra, a magyarországi időhöz képest.

Biztonság: A turisták által látogatott területeken jó a közbiztonság. Értékeikre azonban ügyeljenek.

Hálózati feszültség: 220 V (50 Hz). A fali aljzatok nem európai szabványok, átalakító adapter szükséges hozzájuk.

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásnak megfelelően a szállodai szobák az érkezés napján 14.00 órától foglalhatók el. Utolsó napon 11.00 óráig kell elhagyni azokat. Egyes hotelekben lehetőség van korai bejelentkezésre és késői kijelentkezésre.

 

 

Időjárás

Thaiföld éghajlata trópusi. Három évszakot különböztetünk meg: novembertől februárig tartó hűvös, márciustól májusig tartó forró, júniustól októberig tartó esős időszakot. A levegő hőmérséklete kiegyensúlyozott, viszont az ország északi részre ellátogató turisták nagyobb nappali-éjszakai hőmérséklet ingadozásra számíthatnak.

Thaiföld időjárása
Bangkok Weather forecast © weather-wherever.co.uk
Térkép
Körutak, Üdülések
Thaiföld - Bangkok / Amari Watergate Bangkok*****

Az ötcsillagos szálloda központi helyen, a Siam Square szomszédságában épült. Közelben számtalan bevásárlóközpont (pl. Central World, Siam Paragon, MBK Center, stb.), étterem található.

Thaiföld - Bangkok / Ibis Bangkok Riverside***

A modern szálloda a Chao Phraya folyó közvetlen szomszédságában épült, ahonnan esténként csodálatos kilátás nyílik a folyó fölé magasodó épületekre, Bangkok városára.

Thaiföld - Bangkok / Novotel Bangkok Fenix Silom****

A húsz emelet magas hotel központi helyen, a közismert Silom Road-on található. Bangkok üzleti negyedében több kisebb bevásárlóközpont, étterem, kávézó várja az idelátogatókat.

Thaiföld - Koh Samui / Bandara Resort & Spa*****

A hotel Koh Samui sziget északi részén, közvetlen a homokos Bophut Beach tengerpartja mellett fekszik.

Thaiföld - Koh Samui / Chaweng Regent Beach Resort****

A szálloda Koh Samui népszerű partszakaszán, a Chaweng Beach szomszédságában található.

Thaiföld - Koh Samui / Ibis Bophut Samui***

A szálloda Koh Samui sziget északi részén, a Bophut Beach partján épült. Az öt épületből álló hotel 260 szobával rendelkezik.

Thaiföld - Koh Samui / Impiana Resort Chaweng Noi****

Az apróhomokos strand partján épült négycsillagos szálloda 96 szobával rendelkezik. Ideális választás nyugalmat kereső vendégek részére.

Thaiföld - Koh Samui /OZO Chaweng Samui***+

Az OZO szállodalánc első tagja, mely a több kilóméter hosszú Chaweng Beach partján épült.

Thaiföld - Phuket / Andaman Seaview Hotel****

A szállodát mindössze egy utca választja el a csodálatos Karon Beach homokos strandjától.

Thaiföld - Phuket / Holiday Inn Resort Phuket Mai Khao Beach****

A hotel Phuket sziget északnyugati részén, a repülőtér közelében (körülbelül 10 kilométer távolságra) található.

Thaiföld - Phuket / Ibis Phuket Patong***

A szálloda Phuket sziget nyugati partján, Patong város központjában található.

Thaiföld - Phuket / JW Mariott Phuket Resort & Spa*****

Az ötcsillagos luxus hotel a sziget északnyugati részén, a hosszú, homokos strandjáról ismert Mai Khao Beach közvetlen szomszédságában épült.

Thaiföld - Phuket / Katathani Phuket Beach Resort*****

A szálloda a sziget déli részén, a 850 méter hosszú Kata Noi Beach partján épült. A hotel 479 szobával és 6 medencével rendelkezik. A szálloda mögötti utcán több kisebb butikot, éttermet is találunk.

Thaiföld - Phuket / Patong Beach Hotel****

A szálloda a közel 3 kilométer hosszúságú Patong Beach közvetlen szomszédságában épült, mindössze a parti éttermek, butikok választja el homokos strandtól (körülbelül 80 méter).

Thaiföld rövid körút + üdülés a Katathani Phuket Beach Resort*****-ban

Rövid körutazás Bangkok városában és környékén, majd pihenés Phuket sziget homokos tengerpartján.

Thaiföld rövid körút + üdülés a Patong Beach Hotel****-ben

Rövid körutazás Bangkok városában és környékén, majd pihenés Phuket sziget homokos tengerpartján.

Thaiföld rövid körút + üdülés az Ibis Phuket Patong Hotel***-ben

Rövid körutazás Bangkok városában és környékén, majd pihenés Phuket sziget homokos tengerpartján.

Kapcsolat
Telefon
+36 82 511 190
Mobil
+36 30 999 46 46
Fax
+36 82 526 585
E-mail
info@jetwing.hu
Cím
7400 Kaposvár, Fő utca 53.
Nyitvatartás
Hétfő
09.00 - 17.30
Kedd
09.00 - 17.30
Szerda
09.00 - 17.30
Csütörtök
09.00 - 17.30
Péntek
09.00 - 17.30
Szombat
zárva

A Jetwing Travel cookie-kat (sütiket) használ a weboldalán annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a látogatói részére.
Adatvédelmi nyilatkozat