Jetwing.hu hírlevél
Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés
Az üzenetet sikeresen elküldtük. Hamarosan jelentkezünk.

Seychelle-szigetek

Seychelle-szigetek

Édenkert az Indiai-óceánban: káprázatos színek, csodás növényzet, vakítóan fehér, homokos partok, lélegzetelállító gránit sziklák, igazi álomvilág az ide látogatók számára. A szigetek mindegyikének saját varázsa van, kivételes szépségük és gondosan megóvott növény- és állatviláguk tette őket híressé. Itt élnek a világ legnagyobb szárazföldi teknősei, és a Földön egyedül itt található a Coco-de-Mer pálma (tengeri kókusz), mely 200 évig is élhet. A három legnagyobb szigeten ( Mahé, Praslin és La Digue) él a helyiek többsége, akik rendkívül kedvesek, barátságosak és segítőkészek. Még az is előfordulhat, hogy meghívják a turistát vacsorázni.

Éghajlat: Trópusi, az éves átlaghőmérséklet 28 ⁰C, a tenger vize 26 ⁰C, a relatív páratartalom 70%. Rövid trópusi záporok egész évben előfordulhatnak. Könnyű búvárkodni és vitorlázni egész évben pompásan lehet, szörfözni és túrázni májustól szeptemberig, horgászni októbertől áprilisig, búvárkodni áprilistól októberig lehet a legjobban.

Lakosság: A lakosság többsége, 93%-a kreol, vagyis afrikai-európai-ázsiai keverék, bőr színük sötét.  A maradék 7% főként indiai, maláj és kínai, valamint európai fehér. Gyakorlatilag a Föld minden népe képviselteti magát valamilyen formában ebben az olvasztótégelyben, közösen kialakítva a számos gyökérrel rendelkező Seychellois kultúrát. A békés egymás mellett élés, és a multikulturális lét meghatározó eleme mindennapjaiknak.

Hivatalos nyelv: Kreol, angol, francia.

Vallás: 97% katolikus, más vallás nem jellemző. Minden kis falu, település központját a templom jelzi.

Beutazási szabályok: Magyar állampolgárok a hazautazás dátumától számítva még legalább 6 hónapig érvényes útlevéllel 1 hónapig tartózkodhatnak vízum nélkül az országban.

Időeltolódás: Télen +3 óra, nyáron +2 óra.

Pénznem: Seychelles-i rúpia, 1 EUR kb. 14,5 SCR.

 

Időjárás

Seychelles-szigetek éghajlata trópusi az Egyenlítő közelségéből adódóan, így egész évben látogatható. Az évi középhőmérséklet 27⁰C, a páratartalom megközelítően 70%. A nappali hőmérséklet 28-32⁰C között mozog egész évben. A ciklonmentes övezetben egész évben kiegyensúlyozott időjárásra lehet számítani.


Áprilistól októberig a frissítő délkeleti passzátszelek miatt az időjárás hűvösebb (nappal kb. 28⁰C) és szárazabb. Záporok és zivatarok az év bármelyik napján előfordulhatnak. A trópusi esők miatt az évi csapadékmennyiség 2300 mm (Magyarországon 500-900 mm). Annak ellenére, hogy a hatalmas Indiai-óceán kis szigeteiről van szó, mégis számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi Seychelle-szigetek éghajlatát – előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon süt a nap és a hegyekben köd ereszkedett le. Az óceán hőmérséklete 26 és 31 ⁰C között mozog.
A napsütéses órák száma általában 7-8 óra, évszaktól függően. Korán kel a nap, és hamar nyugszik, általában este fél 7 körül már sötétedik.


Könnyűbúvárkodni és vitorlázni egész évben pompásan lehet, szörfözni és túrázni májustól szeptemberig, horgászni októbertől áprilisig, búvárkodni áprilistól októberig lehet a legjobban.

Seychelle-szigetek időjárása
Térkép
Körutak, Üdülések
Seychelle-szigetek / Acajou Beach Resort Hotel**** / Praslin

A sziget észak-keleti részén, közvetlenül a Cote d’Or strandon található, Mahé nemzetközi repülőterétől kb. 60 km-re, Praslin repülőterétől kb. 7 km-re.

Seychelle-szigetek / AVANI Seychelles Barbarons Resort & SPA**** / Mahé

A sziget nyugati csücskében, a repülőtértől kb. 15 km távolságra, közvetlenül egy pálmafákkal övezett, gyönyörű, finom homokos parton helyezkedik el a Barbarons-öbölben.

Seychelle-szigetek / Berjaya Beau Vallon Bay Resort & Casino*** / Mahé

A hosszú és csodaszép Beau Vallon strandon található. Victoria-tól kb. 5 km-re, a repülőtértől kb. 15 km távolságra.

Seychelle-szigetek / Berjaya Praslin Resort*** / Praslin-sziget

Igazi mennyei búvóhely, csodálatos természeti környezetben, az észak-keleti parton helyezkedik el Praslin legszebb strandján, a Cote D'Or Esplenade-en.

Seychelle-szigetek / Coco de Mer & Black Parrot Suites**** / Praslin

200 hektáros területen, közvetlenül a tengerparton található, modern, 4 csillagos szálloda.

Seychelle-szigetek / Coral Strand Smart Choice Hotel***+ / Mahé

A szálloda Mahé észak-nyugati részén, a híres Beau Vallon Beach középső részén található.

Seychelle-szigetek / Double Tree by Hilton Seychelles Allamanda Resort & SPA****+ / Mahé

A szálloda Mahé déli részén, Ansé Forbans településen található, a repülőtértől kb. 20 percre, közvetlenül a tengerparton fekszik.

Seychelle-szigetek / Indian Ocean Lodge Hotel*** / Praslin

Ízléses, családias hangulatú kis szálloda, mely a béke és nyugalom szigete, ahol mindig mosolyognak ránk. Közvetlenül Grand Anse fehér homokos partján, az aprócska falu peremén helyezkedik el.

Seychelle-szigetek / Kempinksi Seychelles Resort***** / Mahé

A hotel Mahé sziget déli részén, a csodálatos Baie Lazare öböl homokos partja mellett fekszik.

Seychelle-szigetek / Le Domaine de L'Orangeraie**** / La Digue

A helyi stílusban épült szálloda a szigetcsoport egyik legszebb szigetén, az elbûvölő La Digue-on található.

Seychelle-szigetek / Paradise Sun Hotel**** / Praslin

A 80 szobás szálloda Praslin-sziget észak-keleti részén, a 3 km hosszú Cote d'Or Beach fehér homokos partszakasz végénél, egy trópusi kertben található.

Seychelle-szigetek / Savoy Resort & Spa***** / Mahé

Az ötcsillagos luxus szálloda a fő szigeten, a 3 kilométer hosszúságú, festői Beau Vallon strand közvetlen szomszédságában található

Kapcsolat
Telefon
+36 82 511 190
Mobil
+36 30 999 46 46
Fax
+36 82 526 585
E-mail
info@jetwing.hu
Cím
7400 Kaposvár, Fő utca 53.
Nyitvatartás
Hétfő
09.00 - 17.30
Kedd
09.00 - 17.30
Szerda
09.00 - 17.30
Csütörtök
09.00 - 17.30
Péntek
09.00 - 17.30
Szombat
zárva

A Jetwing Travel cookie-kat (sütiket) használ a weboldalán annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a látogatói részére.
Adatvédelmi nyilatkozat