Jetwing.hu hírlevél
Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés
Az üzenetet sikeresen elküldtük. Hamarosan jelentkezünk.

Mianmar (Burma)

Mianmar (Burma)

Az „ezer pagoda országaként” is ismert Mianmart manapság több ezer külföldi turista keresi fel évről évre. Az ide látogatók egy teljesen misztikus, felfedezetlen világgal találkozhatnak utazások során.

Mianmar – korábbi nevén Burma – 676.000 km2 területével Délkelet-Ázsia második legnagyobb állama. Indiával, Bangladessel, Kínával, Laosszal, Thaifölddel és az Indiai-óceánnal határos. Területének számottevő része erdôkkel borított hegyes vidék, délen folyókkal szabdalt termékeny síkság található. Az országban a demokrácia pár éve kezdi bontogatni szárnyait. Az államvallás révén az országot Buddha szobrok és buddhista szentélyek sokasága díszíti. Legfontosabb látnivalók Yangon és Bagan templomai, Mandalay városa, valamint az Inle-tó.

 

Beutazási feltételek: A magyar állampolgároknak vízum kötelező. Az ügyintését irodánk vállalja. Fontos, hogy az útlevél hazautazástól számítva még legalább 6 hónapig érvényes legyen.

Öltözködés: Célszerű a természetes alapanyagból készült ruházat viselése. Templomok, szent helyek látogatásakor a vállat és térdet takaró ruha az elvárt (nagyobb, vékony kendő is megoldást jelent). Néhány helyszínre csak mezítláb szabad belépni, ezért érdemes egy zoknit is tartani a kézitáskában. A vízpartokon, magasabb fekvő területeken, esténként pulóverre is szükség lehet.

Ételek-italok: A burmai éttermek többségében egyre gyakrabban kínálnak már kínai, japán ételeket a turistáknak. Ha ki szeretnénk próbálni az igazi helyi konyhát, akkor az utcai árusoknál könnyebben hozzájutunk a tradicionális ételekhez. Az étkezés alapja itt is a rizs. Az ételek különböző friss alapanyagokból, zöldségből, halból, szárnyas és sertéshúsból készülnek. Az ételek jellegzetes ízüket a fűszerezéssel érik el. Desszertként a helyiek trópusi gyümölcsöket fogyasztanak. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott. Palackozott vizet sok helyen árusítanak. A helyiek sok teát fogyasztanak tejjel, továbbá népszerűek a helyi sörök, melyeket az úgynevezett „beer station”-ok árulnak. A tömény italok (helyi rum, whiskey) árai jóval a magyar árak alatt vannak. De ez elmondható összességében is az ételekre, italokra.

Egészségügyi tanácsok: Kötelező védőoltás nincs. (A Nemzetközi Oltóközpontban Bp. IX. Gyáli út 2-6. Tel: 06-1-215-07-56 érdeklődni lehet az javasolt oltásokkal kapcsolatban.) Az emésztőrendszeri megbetegedéseket a higiénés szabályok betartásával lehet megelőzni. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, csak palackozott italokat fogyasszanak! A védőfólia sértetlenségéről meg kell győződni.

Valuta: Hivatalos pénzneme a kyat (MMK). Leggyakrabban használt kyat (K) címletek a következők: 1 K, 5 K, 10 K, 20 K, 50 K, 100 K, 200 K, 500 K. Érdemes készpénzben dollárt vinnünk magunkkal és a helyszínen átváltani a helyi fizetőeszközre (1 USD kb. 1250 MMK). Fontos, hogy a pénzváltók, szállodák nem fogadják el régebbi 100 dollárosokat, valamint az újabb, de CB sorszámmal kezdődő 100 dollárost. Törekedjünk a teljesen ép, tiszta, ropogós bankjegyekre, mert a szakadt, gyűrött, koszos, összeírt bankjegyeket általában nem fogadják el. A bankkártyás fizetés még nem annyira elterjedt, néhány helyen a legismertebb hitelkártyákat már elfogadják (Visa, Mastercard).

Vásárlás: A helyi bazárokban, piacokon az árusok széles választékkal várják a turistákat. Népszerűek a különböző fafaragások, festmények, papírernyők, ruhák, drágakövek, ékszerek és ajándéktárgyak.

Borravaló: Az idegenvezetőknek, sofőröknek, pincéreknek, csomaghordóknak szokás adni kisebb összeget, amennyiben meg vagyunk elégedve az általuk nyújtott szolgáltatással.

Lakosság: A populációt körülbelül 51-53 millióra becsülik. Főbb nemzetiségek: burmai (68%), shan (10%), karen (7%).

Vallás: Buddhizmus 90%, kis arányban kereszténység, hinduizmus és iszlám is.

Nyelv: Burmai. Az idegenforgalomban jól beszélik az angolt.

Időeltolódás: Télen +5,5 óra, nyáron +4,5 óra a magyarországi időhöz képest.

Biztonság: A turisták által látogatott területeken jó a közbiztonság. Értékeikre azonban ügyeljenek.

Hálózati feszültség: 220-230 V (50 Hz). A legtöbb helyen nincs szükség átalakítóra, a fali aljzatokba belemennek az európai csatlakozók. Ellenkező esetben általában a szállodák recepcióján kérhető átalakító.

Szálláshelyek elfoglalása: A nemzetközi előírásnak megfelelően a szállodai szobák az érkezés napján 14.00 órától foglalhatók el. Utolsó napon 11.00 óráig kell elhagyni azokat. Egyes hotelekben lehetőség van korai bejelentkezésre és késői kijelentkezésre.

 

Időjárás

A trópusi monszunövezet térségéhez tartozik. 3 évszakot különböztetünk meg: a hűvös, száraz tél novembertől februárig, a meleg nyár márciustól májusig és a nedves, párás monszun időszak májustól októberig tart.

Mianmar (Burma) időjárása
Rangoun Weather forecast © weather-wherever.co.uk
Térkép
Körutak, Üdülések

Kapcsolat
Telefon
+36 82 511 190
Mobil
+36 30 999 46 46
Fax
+36 82 526 585
E-mail
info@jetwing.hu
Cím
7400 Kaposvár, Fő utca 53.
Nyitvatartás
Hétfő
09.00 - 17.30
Kedd
09.00 - 17.30
Szerda
09.00 - 17.30
Csütörtök
09.00 - 17.30
Péntek
09.00 - 17.30
Szombat
zárva

A Jetwing Travel cookie-kat (sütiket) használ a weboldalán annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a látogatói részére.
Adatvédelmi nyilatkozat