Jetwing.hu hírlevél
Ajánlatot kérek
Ajánlatkérés
Az üzenetet sikeresen elküldtük. Hamarosan jelentkezünk.

Indonézia - Bali

Indonézia - Bali

Bali Földünk legnagyobb szigetvilágának az Indonéz Köztársaságnak igazi gyöngyszeme, trópusi édenkertje, az Istenek szigete

Az 5633 km2-en elterülő Bali az Indonéz szigetvilág tagja, azon belül is a Kis-Szundák szigetcsoporthoz tartozik.  Indonéziát gyakran a „Tűzgyűrűnek” is nevezik, mely elnevezést több mint 400 vulkánjával érdemelte ki, 129 vulkán a napjainkban is aktív.

Éghajlat: a szigetvilág az Egyenlítő mentén helyezkedik el, így a nappalok és éjszakák hossza közel azonos, a trópusi éghajlat jellemző rá. Bali (és egész Indonézia) időjárásét két időszakra oszthatjuk, száraz és esős. Májustól szeptemberig tart a száraz időszak és októbertől áprilisig az esős. Az átlaghőmérséklet egész évben 30 °C körül van (kivéve hegyvidéki részek, ott hűvösebb), az esős időszakban magasabb páratartalommal.

Öltözködés: lenge nyári öltözet, a templomokban azonban dekoltázst, vállat takaró ruházat és szarong viselése kötelező. Az északibb, hegyvidéki részeken a hőmérséklet alacsonyabb ide vékonyabb pulóvert, hosszú nadrágot nem árt magunkkal vinnünk. Az esős időszakban esőkabát, esernyő, de trópusi zápor és zivatar bármikor előfordulhat, így a száraz időszakban is.

Strandolás: az esős időszakban a hullámzás erős és veszélyes lehet, ilyenkor a szállodák medencéit lehet használni strandolásra. A parton zászlókkal jelzik, hogy be lehet-e menni az óceánba. Ezen kívül az ár-apály jelenség is korlátolja a fürdési lehetőséget, apály idején a tenger erősen visszahúzódik, így előfordulhat, hogy nem alkalmas a strandolásra.

Beutazási szabályok: 2015.júliusától magyar állampolgároknak nem kell vízum, a belépéshez min. 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. Kilépési illeték 200.000 IDR

Hivatalos pénz: az indonéz rúpia (IDR), dollárért vagy euroért váltható, 1 USD= kb. 9.500 IDR 1 EUR= kb. 12.000 IDR

Hivatalos nyelv: bahasa indonesia, de széles körben beszélik az angolt

Időeltolódás: nyáron + 6 óra, télen + 7 óra

Védőoltás: nincs kötelező védőoltás

Vallás: Indonézia többségében iszlám, de ez alól kivételt képez Bali, itt a lakosság többsége hindu

 

Időjárás

Indonézia az Egyenlítő mentén helyezkedik el, így a nappalok és éjszakák hossza közel azonos, a trópusi éghajlat jellemző rá. Bali (és egész Indonézia) időjárásét két időszakra oszthatjuk, száraz és esős. Májustól szeptemberig tart a száraz időszak és októbertől áprilisig az esős. Az átlaghőmérséklet egész évben 30 °C körül van (kivéve hegyvidéki részek, ott hűvösebb), az esős időszakban magasabb páratartalommal.

Indonézia - Bali időjárása
Denpasar Weather forecast © weather-wherever.co.uk
Térkép
Körutak, Üdülések
Bali / Grand Mirage Resort & Thalasso Bali*****

A repülőtértől kb. 25 percre Tanjung Benoa-n (Nusa Dua körzet) található luxus üdülőhely 301 szobával várja vendégeit.

Bali / Hotel Nikko Bali****+ (ex. Grand Aston)

A 188 szobával rendelkező szálloda Bali egyik legfelkapottabb üdülőterületén helyezkedik el a Nusa Duával egybeépült Benoán.

Bali / Intercontinental Bali Resort*****

A repülőtértől 15 percre található szálloda Bali egyik legszebb partján fekszik, a Jimbaran-öbölben.

Bali / Melia Bali*****

A spanyol Melia Hotels szállodalánchoz tartozó hotel, a repülőtértől 11 km-re található Nusa Dua kedvelt üdülőrészen. Nusa Dua Bali déli részén helyezkedik el és az egyik legelőkelőbb része, egymás mellett sorakoznak a jobbnál jobb luxushotelek.

Bali / Mercure Resort Sanur****

A szálloda Bali déli részén található, az egykori halászfaluból egyik legnépszerűbb üdülőhellyé vált Sanurban, kb 20 percre a repülőtértől.

Bali / Nusa Dua Beach Resort*****

A 382 szobával rendelkező szálloda Bali déli részén található, egy kis félszigeten a Nusa Dua-i üdülőrészen.

Bali / Parigata Resort & Spa***+

A családias hangulatú szálloda a nemzetközi repülőtértől kb. 30 percre található Sanur üdülővároskában.

Bali / Prama Sanur Beach Hotel****

A szálloda közvetlenül Sanur homokos tengerpartján helyezkedik el, Mertasari beach-en, mely Bali egyik legnépszerűbb üdülőövezete, kevésbé nyüzsgő és zajos, mint Kuta, így ideális családoknak.

Bali / Ramada Bintang****

A szálloda Bali legismertebb részén, a szörfösök fellegváraként is emlegetett Kuta-n található, Tuban üdülőkörzetben, mely az egymásba olvadó Kuta-Legian-Seminyak része.

Bali / The Jayakarta***+

A Bali repülőterétől 25 percre található szálloda 344 szobával várja a vendégeit a méltán híres Legian Beach partszakaszon.

Kapcsolat
Telefon
+36 82 511 190
Mobil
+36 30 999 46 46
Fax
+36 82 526 585
E-mail
info@jetwing.hu
Cím
7400 Kaposvár, Fő utca 53.
Nyitvatartás
Hétfő
09.00 - 17.30
Kedd
09.00 - 17.30
Szerda
09.00 - 17.30
Csütörtök
09.00 - 17.30
Péntek
09.00 - 17.30
Szombat
zárva

A Jetwing Travel cookie-kat (sütiket) használ a weboldalán annak érdekében, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsa a látogatói részére.
Adatvédelmi nyilatkozat